חוות דעת משפטית בנושא שיניים, פה ולסת – לכתוב או לא לכתוב

חוות דעת משפטית – מתי לכתוב

רופא השיניים הוא העיניים המקצועיות של המשפטן החסר השכלה דנטלית.
מגיע לקוח אל עורך דין עם מקרה לתביעה בנושאי שיניים פה ולסת.
המקרה יכול להיות תאונת דרכים בה נגרם לכאורה נזק לשיניים או ללסתות, חבלה , תקיפה או טענה על רשלנות רפואית שגרמה לנזק לפה.
הלקוח מספר את סיפורו, מציג מסמכים רפואיים , ועל עורך הדין לקבל החלטה, האם להגיש תביעה במקרה זה או לא.
לעורך הדין אין כמובן שום השכלה דנטלית. הוא לא יודע איך לקרא את המסמכים המצורפים, הוא אינו יודע אם יש בהם משהו, האם יש רמז לנזק, האם מדובר בעלות תיקון הנזק ששווה הגשת תביעה.

תפקידו של רופא השיניים לפני הגשת תביעה

על מנת לקבל החלטה עליו להעזר בגורם מקצועי בתחום רפואת השיניים שייעץ לו כיצד לנהוג.האם יש במסמכים ראשית ראיה לנזק ממשי שנגרם, האם ניתן להוכיח נזק זה, האם מסתמנת נכות בעקבות המקרה, האם הנזק משמעותי ששווה הגשת תביעה.
כאן על עורך הדין להתייעץ עם רופא השיניים שאליו הוא מתכנן לפנות לצורך קבלת חוות דעת משפטית. רופא השיניים יעבור על החומר ויקבע הם יש במקרה המדובר עילת תביעה.
תפקיד זה של רופא השיניים הוא בעל חשיבות עליונה בניהול התיק.עורך הדין , חסר הידע הדנטלי, מסתמך על דעתו של רופא השיניים, ועל פי המלצתו, יגיש או ימנע
מלהגיש תביעה. רופא שיניים המועל בתפקידו עלול לגרום לזה שתוגש תביעת סרק, ללא כל בסיס רפואי מאחוריה, שסבירות גדולה שתידחה על ידי בית המשפט, ותשאיר את התובע הן בשיברון לב והן בחסרון כיס.

חוות דעת משפטית בנושא שיניים

אם הוחלט להגיש תביעה לניזקי גוף, תביעה זו חייבת להיות מלווה בחוות דעת משפטית.
חוות הדעת הזו היא ליבו של כתב התביעה.
על חוות הדעת מסתמך עורך הדין בבואו לנסח את התביעה.

חוות דעת רצינית, מפורטת, מנומקת, מדוייקת עם חישוב נכון ומדוייק של עלות תיקון הנזק
תוביל לתביעה בעלת משמעות.
חוות דעת רשלנית תגרום לעורך הדין להסתמך על בסיס רעוע.
חוות דעת שיקרית ולא אמינה תגרום לתביעה לקרוס.

על רופא השיניים הכותב חוות דעת משפטית להיות ער לחשיבות תפקידו בשרשרת ההתנהלות המשפטית. הוא הגורם המקצועי שבעקבות חוות דעתו תוגש תביעה.
הוא צריך להיות הגורם המרסן, כאשר הוא רואה שבחומר שהוגש לו אין מאום. במקרה זה עליו להזהיר את עורך הדין שאין מקום לתביעה, וכדאי, אם בכלל לפעול באמצעים אחרים, כגון משא ומתן עם הגורם הפוגע להסדר כלשהוא שיקטין את הנזק.

 

מינוי להגשת חוות דעת מטעם בית המשפט

בשני מקרים מתבצע מינוי מטעם בית המשפט להגשת חוות דעת ברפואת השיניים:
1 . בתאונות דרכים לא מוגשות חוות דעת מטעם הצדדים אלא מתמנה מומחה מטעם בית
המשפט כדי להעריך את הנזק.
2 . כאשר מוגשות חוות דעת משני הצדדים , עם מרחק גדול מאד ביניהן.
השופט, שאינו בעל השכלה דנטלית אינו יכול לקבוע מי מחוות הדעת נכונה, ועל כן הוא ממנה מומחה מטעמו שיעבור על החומר, ויפסוק .
במקרה זה המומחה הרפואי הוא זרועו הארוכה של בית המשפט.
כאשר יגיש חוות דעת רהוטה, ברורה, מפורטת ומדוייקת, זה יהיה הבסיס לפסק הדין. גם רופאים הכותבים את חוות הדעת מטעם הצדדים, צריכים לקחת בחשבון שאם יגזימו לצד זה או לשני, יתמנה מומחה מטעם בית המשפט, אשר ישלול את חוות הדעת המופרכת.

לח"מ, כמומחה מטעם בית המשפט בתיקים רבים, יצא להתקל בחוות דעת מופרכות או שיקריות של רופאים המשמשים כשכירי חרב של צדדים, וכותבים חוות דעת מוגזמות ואף עם נתונים שאין להם כל קשר למציאות.
בסופו של דבר , מומחה מטעם בית המשפט ישלול חוות דעת כאלה, ויצא שכרם בהפסדם.

תמונה של ד"ר דורון אבניאלי
ד"ר דורון אבניאלי

אני רופא שיניים בוגר הדסה 1985, 4 שנות התמחות בפה ולסת , 35 שנה מבצע השתלות במגוון שיטות כולל כל ניתוחי העזר , כולל ניתוחים בהרדמה מלאה.

לקבלת ייעוץ ללא שום התחייבות מלאו את הפרטים ואנו נחזור אליכם